Een deel van de medewerkers van de Kinderverhalenbank WKZ werkt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Als we een afspraak met je maken zal dit daarom voornamelijk in het WKZ zijn. Daarom laten we hier zien hoe we per auto, fiets of openbaar vervoer het makkelijkst te bereiken zijn.
Gasten kunnen zich bij de hoofdingang eerst bij onze receptie melden en worden daar opgehaald door degene met wie de afspraak is gemaakt.
Dicht bij de hoofdingang van het WKZ is beperkte parkeerruimte. In de P+R, op een kleine 10 minuten lopen van de hoofdingang en per bus en tram bereikbaar is er wel volop ruimte. Hieronder de verschillende mogelijkheden.
Automobilisten met een invalidenkaart kunnen parkeren in de hiervoor gereserveerde parkeervakken bij de hoofdingang.
Navigeer naar Lundlaan 6 en volg vanaf daar de borden ‘P WKZ’.
Op de parkeerplaatsen van locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis kan tegen betaling worden geparkeerd.
Parkeertarieven
Geen contant geld in parkeerautomaten
Het is niet mogelijk om contant te betalen bij de parkeerautomaten. Betalen kan op twee manieren:
Parkeren op loopafstand, in de garage P+R Utrecht Science Park
Navigeer naar ‘P+R Utrecht Science Park'.
Op een kleine 10 minuten lopen van het WKZ is P+R Utrecht Science Park. Het is ook mogelijk om vanaf deze P+R met bus 28 of tram 22 naar het WKZ te rijden.
Oplaadpunten voor elektrische auto’s
Het WKZ is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf verschillende plekken in de regio en Centraal Station Utrecht rijden meerdere bussen en trams regelmatig naar het WKZ.
Er vertrekken regelmatig bussen (27 en 28) vanaf het station Utrecht Centraal. En ook lijn 74 ( Vianen – Zeist) stopt bij het WKZ.
Bovendien rijdt er een sneltram tussen Utrecht Centraal (20, 21 en 22) en de P+R Sciencepark met een stop bij het WKZ.
Kijk hier voor meer informatie over het OV: https://9292.nl
Plan uw route via Google Maps. Gebruik hiervoor het adres van het WKZ: Lundlaan 6. De overdekte fietsenstalling is links naast de hoofdingang.
Als jij veel ziek bent (geweest) of een beperking hebt, dan kun je andere kinderen en jongeren vertellen hoe jij hier thuis, op school of met vrienden mee om gaat. De Kinderverhalenbank WKZ vindt het belangrijk om jouw verhaal te delen met andere kinderen en jongeren, maar ook met ouders, broers, zussen of vrienden van andere kinderen met een ziekte of een beperking. Ook kan jouw verhaal belangrijk zijn voor onderwijs aan dokters en onderzoek over hoe kinderen en jongeren omgaan met een ziekte of een beperking. Daar kunnen ze veel van leren!
Wij denken dat sommige verhalen nog duidelijker worden als ze niet alleen worden opgeschreven, maar ook in een andere vorm op de website zijn te zien. Dit zou bijvoorbeeld als een schilderij, een lied, een beeld, een toneelstuk of een dans kunnen zijn. Daarom vragen we aan kunstenaars (in opleiding) of zij een verhaal op hun manier vorm kunnen geven of kunnen aanvullen voor op de website.
Misschien is jouw verhaal wel heel erg geschikt om als een kunstwerk op de website te laten zien. We zullen je vragen of je hier interesse voor hebt. Dan kunnen we samen bekijken op welke manier een kunstenaar met jouw verhaal aan de slag kan. Je hoeft hier nu nog niets over te beslissen, dit is een vraag op het formulier dat je krijgt als je mee wilt doen met de Kinderverhalenbank WKZ.